Deep pan Pizza

Det er efterhånden blevet en tradition at lave deep pan pizza, istedet for de traditionelle tynde italiensk inspirerede, her i familien. Denne opskrift passer i en alm. 40x40 cm bradepande, og det rækker til fire personer.

Opløs en pakke gær i 4 dl lunkent vand, rør lidt salt, lidt mere sukker og et par spsk. olivenolie deri. Kom alm. hvedemel i til dejen ikke længere klistrer. Hvis du har noget italiensk tipo 00 kan du blande det 1:3-4 med den almindelige billige hvedemel, for at gøre dejen lidt mere elastisk. Ælt dejen godt igennem, så den bliver smidig og luftig.

Efter dejen har hævet til dobbelt størrelse, bredes den ud i en bradepande, og efterhæver lidt hvis ikke ungerne er alt for sultne.
Pynt nu din pizza med det I nu bedst kan lide, og smæk den i ovnen i ca. 20 min ved alm. temperatur.

Pølsepakker

Pølsepakker går i alt sin enkelthed ud på at svøbe en pølse i et stykke dej. Jeg har til 10 hele pølser brugt, en pk gær, opløst i 4 dl lunkent vand, lidt salt, lidt sukker, 7-8 dl mel og en god røreske. Dejen har hævet en lille time, efter en god æltetur, og er derefter delt i 10 stykker som hver er blevet rullet flade og pakket om hver sin pølse. På pladen har de efterhævet endnu en halv time, og efterfølgende penslet (med æg eller mælk), og bagt 12-14 min midt i ovnen, til de er flotte gyldne...

Kikærtegryde

En kold vindblæst forårsdag er det rart at komme hjem til en varm suppe eller lignende. Idag står den på kikærtegryde i det lille hjem.

Til 3-4 portioner skal du have gang i:
3 løg skåret i tynde skiver svitses i lidt olie, dertil tilsætter du 8-10 stk skiveskårede gulerødder. Tilsæt nu ca . 4 dl kikærter (opblødt i vand fra aftenen før), en dåse kokosmælk, 4 dl bouillon, lidt karry og 4-5 fed fintsnittede hvidløg. Lad retten simre ved lav varme i 12-15 min. Smag evt. til med s+p samt lidt ingefærsaft.

Server gerne samme med det pakistanske Chapati brød (find det her på siden).

Chapati (mellemøstligt fladbrød)

Skal der serveres gryderet, eller andet hvor et brød er et must, bør du prøve dette lidt mere spændende alternativ til de hvide flute.

Der bliver ca. 10 stk, hvis du blander 350g sigtemel med 150g grahamsmel, og tilsætter 3.5 dl vand med 2 tsk salt i. Ælt dejen godt, og lad den hvile i køleskabet et par timer.
Rul nu dejen ud i små pandekager ca. Ø 15 cm, og et par mm tykke. Steg dem på en varm pande, evt. med lidt smør.

Brødene kan også nydes alene med en lækker frisklavet humus, eller måske til ost?