(Ups, har glemt at ta' et billede af Overlevelsesbrødet :-))
Jeg tager idag udgangpunkt i et brød, jeg har lavet utallige gange, fra en fjeldkogebog jeg selvfølgelig ikke kan huske navnet på :-)
Men det er noget i retningen af:
Bland 1 dl stødt melis, 2 dl olivenolie, 1 dl honning, 2 dl mælk og noget salt i en gryde. For at give lidt velsmag, hakker vi en håndfuld figner, og lidt flere abrikoser i fine stykker. Del desuden 2 dl mandler. Bland derefter 4 dl rugmel, 6.5 dl hvedemel, 2.5 dl kokosmel, 3.5 dl grahamsmel og ca. 1.5 dl boghvedemel i gryden, og rør det sammen på bedste vis.
Når "dejen" er sammenhængene fordeles den i en høj bradepande, og dækkes med bagepapir i en middelvarm ovn i ca. 50 min.
Skær det varme brød ud i mindre portioner, da det er væsentligt lettere mens den stadig er "blød" :-)
Hvis du deler brødet i 8-10 portioner, er der ca. samme mængde energi i hver portion, som man bør indtage i et alm. hovedmåltid, nemlig godt 2800 kJ...!
Husk at medbringe dette brød når du er i skoven på mountainbiken, hiker på fjeldet, eller i det hele taget har behov for en god portion energi.
0 kommentarer:
Send en kommentar