I en perfekt verden har man en surdej i køleskabet, når man står og skal bruge den. -Men som vi alle ved, er verden ikke helt perfekt endnu... Brødene skal bruges imorgen tidligt, så vi er nødt til at lade brødet overnatte i køleskabet istedet.
Morgenen efter er dejen hævet flot op, og klar til at blive delt ud i 20 små portioner. Brødene blev idag aflange... Rugflerne vil gerne hæve lunt en times tid på pladen, for at nå dobbelt størrelse. Ovnen er imidlertid opvarmet til 250 C, hvori brødene får ca. 10 min, og derefter skrues ovnen ned til 200 C, hvor de bages færdige. Som altid er brødene færdige når de lyder "hule" når de bankes under neden.
Efter jeg har spist et par af de lune rugfler, ærger det mig at der ikke kom en håndfuld solsikkefrø i, -det prøver vi næste gang...
Velbekomme, med en lækkerbisken af en morgenbolle :-)
0 kommentarer:
Send en kommentar