Boller i karry

Denne ret behøver vidst ikke megen introduktion - alle kender den gode gamle "Boller i karry" som vi fik den i vores barndomshjem. Denne version er dog blevet peppet lidt op, så selve bollen smager af mere. Ydermere serveres den med nogle udsøgte ris fra Sri Lanka.


Der er rigeligt til hele familien, så inviter blot nogle mennesker...

Bollerne:
Kog 2 dl bulgur ca. 10 min, til de er bløde. Bland i en røreskål 400g hakket svinekød, et stort finthakket løg, 2 æg, salt+peber, en sjat mælk, og mel til det har rette konsistens til at forme boller af. Kog bollerne i rigeligt, letsaltet vand indtil de kommer op til overfladen.

Saucen:
Smelt 50 g smør, svits et halvt finthakket løg deri, tilsæt 3-4 tsk god karry og lad det brænde lidt af. Tilsæt en halv, finthakket rød peberfrugt. Jeg har desuden tilsat et halvt, skrællet æble, da det går godt med karryen. Lav nu en melbolle af massen, og spæd den med mælk til den er flydende igen. Brug 5-6 dl af kogevandet fra bollerne, for at give saucen smag. Vi kan godt lidt at det er en karrySOVS, så vi laden den koge lidt, og jævner den godt :-)

Som sagt har jeg serveret denne omgang sammen med de lækreste langtidskogte afskallede røde ris, blandet med nogle grove brune parboiled ris.

Velbekomme!


1 kommentarer:

Anonym sagde ...

En klassiker som jeg aldrig bliver træt af og som kan varieres i det uendelige :-)

Mange hilsner
Birthe

Send en kommentar