"Overlevelsesbrød"

Der kommer nogle helt særlige følelses op i enhver mand, når man nævner ordet Feltration. På de første par øvelser var det ren elendighed som var pakket sammen i de par kasser. Men efterhånden som øvelserne blev mere krævende, steg tilfredsheden med dåsepostejen, "energikiksene" og alt det andet lækre kulhydratgivende "mad" fra rationerne.

 (Ups, har glemt at ta' et billede af Overlevelsesbrødet :-))

Jeg tager idag udgangpunkt i et brød, jeg har lavet utallige gange, fra en fjeldkogebog jeg selvfølgelig ikke kan huske navnet på :-)

Men det er noget i retningen af:
Bland 1 dl stødt melis, 2 dl olivenolie, 1 dl honning, 2 dl mælk og noget salt i en gryde. For at give lidt velsmag, hakker vi en håndfuld figner, og lidt flere abrikoser i fine stykker. Del desuden 2 dl mandler. Bland derefter 4 dl rugmel, 6.5 dl hvedemel, 2.5 dl kokosmel, 3.5 dl grahamsmel og ca. 1.5 dl boghvedemel i gryden, og rør det sammen på bedste vis.

Når "dejen" er sammenhængene fordeles den i en høj bradepande, og dækkes med bagepapir i en middelvarm ovn i ca. 50 min.

Skær det varme brød ud i mindre portioner, da det er væsentligt lettere mens den stadig er "blød" :-)

Hvis du deler brødet i 8-10 portioner, er der ca. samme mængde energi i hver portion, som man bør indtage i et alm. hovedmåltid, nemlig godt 2800 kJ...!

Husk at medbringe dette brød når du er i skoven på mountainbiken, hiker på fjeldet, eller i det hele taget har behov for en god portion energi.

0 kommentarer:

Send en kommentar