Ciabatta, den hurtige version

Jeg tvivler på at en italiener vil anerkende dette som et rigtigt Ciabattabrød, men hvis tiden er knap, og maven kalder på lækkert brød kan denne version sagtens gå an.

Tidsforbruget er ca. 2 timer, og der bliver ca. 1.5 kg brød af nedenstående.

Rør 50 g gær ud i 9 dl lunkent vand. Tilsæt 1 dl olivenolie, 2 spsk honning og noget salt. Tilsæt 700 g durum til dejen bliver lidt grynet. Tilsæt da den almindelige hvedemel (ca. 800 g) til at dejen bliver glat og lækker igen. Finten ved et "hurtigbrød" er den kærlighed den får ved æltningen. Ælt dejen så længe som du kan, så får du det bedste brød, punktum. Når klumpen har fået rigeligt med tæv, sættes den lunt i en times tid. Del dejen til fire brød og pensel dem med en god mængde olivenolie. Lad brødene efterhæve ca tre kvarter. Lad brødene bage ved middelhøj temperatur i ca. 20 min, til de lyder hule når du banker under bunden.

Velbekomme :-)

0 kommentarer:

Send en kommentar