Wraps a la carte

Dagens blogpost er ment som en inspiration til fremtidige madpakker, da bagels og rugbrød er ved at blive list ensartet til frokost.

Først en lille let opskrift på hurtige madpandekager, og dernæst lidt inspiration til fyld...

Madpandekager, fire stk:
Rør 4 spsk vand og 4 spsk olie sammen i en skål. Tilsæt en smule salt, og i alt 140 g hvedemel, lidt ad gangen. Ælt dejen smidig og glad. Del da dejen i fire stykker, og ælt dem til kugler. Rul dejkuglerne til pandekager. Ved middelvarme steges pandekagerne på den tørre pande, indtil de får lysebrune pletter.

Hvis planen for wrap'en er at den skal medbringes, kan det være en fordel at rulle den til en såkaldt Roll, alternativt kan den gøres hyggelig ved at "wrappe" den, så den ligesom er foldet sammen til et lille kræmmerhus med fyld, -det er vidst kun et temperamentsspørgsmål i den sidste ende...

_______________________________

Ups, vi glemte fyldet! :-)

 - Bønnepuré og artiskok:
Kog en håndfuld bønner med lidt citronsaft i vandet, et par minutter. Hak bønnerne sammen med lidt persille, og bland det med et halvt fed knust hvidløg og en tsk ekstra jomfru olivenolie. Fordel bønnepuréen på pandekagen, og læg de tyndskårne artiskokhjerter ovenpå. Rul og spis :-)

 - Kalkun og lime:
Skær et halvt løg i strimler, og steg det blødt på panden med lidt væske. Steg færdig med strimler af 70-80 g kalkun. Bland ovenstående med en revet gulerod, og 2 spsk limesaft. Fordel fyldet ud over pandekagen, og drys på lidt peber. Rul og spis :-)

 - Kylling i karry:
Svits et finthakket løg med en halv tsk karry. Tilsæt 50-60 g kyllingstrimler og et fed knust hvidløg. Tilsæt 2 spsk kokosmælk og s+p, og steg til væsken er opsuget. Fordel fyldet på pandekagen, og drys med lidt kokosmel. Rock'n'roll!

 - Hot mexican: (Bør foldes som en vaffel)
Steg 70-80 g kyllingstrimler i en halvt tsk paprika og lidt honning. Læg skiftevis kylling, skiver af tomat og skiver af salatløg på pandekagen. Er god med en stærk chilidressing til!

 - Gorgonzola rullen:
Svits et hakket løg sammen med 50-60 g kalkunstrimler. Tilsæt en smule fintsnittet peberfrugt, og en spsk honning. Fordel fyldet på pandekagen, og læg tynde skiver af gorgonzola henover, drys med s+p. Ruld og nyd

Har du forslag til flere lækre versioner af fyld, så kommenter endelig!

0 kommentarer:

Send en kommentar